a

Parterapi

Fra første samtale til varig forandring
Bestil tid

Første samtale

Et parterapi-forløb vil blive indledt med en fælles samtale, to individuelle samtaler og derefter fælles samtaler.

Den første fælles samtale fungerer som en undersøgelse af jeres styrker og bekymringer, Jeres parforholdshistorie, Jeres ønsker for parforholdet og Jeres mål med terapien.

Formålet med de næste individuelle samtaler er, at vi lærer hinanden bedre at kende. I vil blandt andet tale om Jeres tidligere erfaringer med nære relationer, og om der er faktorer, der kan gøre det sværere at gennemføre et parterapeutisk forløb. Desuden taler vi om, hvordan vi kan få Jer til at opleve det videre forløb så trygt og godt som muligt. Jeg holder ikke på hemmeligheder, så det vi taler om, skal kunne deles i forløbet med Jeres partner. Jeg hjælper selvfølgelig med, hvordan vigtige informationer kan deles i forholdet på en tryg måde.

Samtale to

På den anden fælles samtale samler vi op på det, I har arbejdet med indtil nu, og sammen tilrettelægger vi det videre fælles forløb med afsæt i Jeres præferencer og det, der vurderes bedst i Jeres situation.

Forskning viser, at par som regel har brug for 8-10 samtaler, og at et koncentreret forløb, hvor begge parter engagerer sig, er det mest virksomme. Derfor anbefaler jeg, at der i den første fase ikke går meget mere end 1 uge mellem samtalerne for at sikre den nødvendige støtte, energi og fremgang i netop Jeres proces.

Forløbets samlede varighed kan dog være meget forskellig fra par til par.